In perioada 12 iunie - 10 iulie vom fi in concediu. Comenzile primite in acest interval vor fi procesate incepand de joi, 11 iulie.
Va multumim pentru intelegere!

Top 10 tendințe nuntă în 2024

banner articol tendinte nunta 2024

Dacă urmează să spui DA, ți-am pregătit un top 10 al celor mai interesante tendințe nuntă în 2024.
În acest an asistăm la o explozie de creativitate și nonconformism în trendurile nunților. Cuplurile aduc o notă de originalitate evenimentului, făcând alegeri mai puțin convenționale. Ceremonii desfășurate în locații cu personalitate, meniuri custom și un dress code relaxat, toate aceste aspecte dau autenticitate evenimentului.

1. Instalații florale suspendate

Decorul de nuntă devine o expresie artistică, cu instalații florale suspendate și detalii personalizate care aduc povestea cuplului în fiecare colțișor al evenimentului. Nunta neconvențională nu este doar un eveniment social, ea oglindește într-un mod autentic personalitățile celor doi miri.

2. Decorațiuni florale în design specific olandez

Influența designului floral al maeștrilor olandezi este evidentă în 2024 în toate aspectele nunții. Frumusețea și armonia naturii sunt apreciate acum mai mult ca niciodată, iar aranjamentele florale se transformă în adevărate opere de artă.

Fiecare floare este aleasă cu grijă pentru a crea un echilibru perfect între culori și texturi, aranjamentele florale adaugând un aer sofisticat și rafinament evenimentului.

3. Palete de culori îndrăznețe

Tendințele cromatice aduc în 2024 o schimbare revigorantă, abandonând tonurile clasice și adoptând o explozie de culoare în toate aspectele nunții. Paletele îndrăznețe devin vedetele, așa că dacă ești o mireasă care iubește culoarea, vei găsi o multitudine de opțiuni vibrante și atrăgătoare pentru nunta ta.

De la roșul aprins și burgundul intens, la nuanțe calde și îndrăznețe de roz, tendințele de culoare din 2024 transmit vitalitate și personalitate. Aceste culori puternice pot fi integrate în fiecare aspect al evenimentului tău special, de la invitații de nuntă și decor până la rochiile domnișoarelor de onoare sau buchetul de mireasă. O astfel de alegere dă autenticitate nunții tale, transformând-o într-o experiență cu adevărat memorabilă.

Ca tendințe nuntă în 2024, culorilor vii li se alătură și estetica maximalistă. Paletele cromatice se contopesc în decoruri îndrăznețe și pline de strălucire. De la tonuri calde la combinații excentrice și blocuri de culori vibrante, opulența devine regula, aducând o atmosferă bogată și luxuriantă în fiecare detaliu al nunții.

4. Rochia de mireasă mini sau cu părți detașabile

Și în ce privește rochia de mireasă, în 2024 se pune un accent special pe versatilitate și inovație. Prinde contur ideea de a schimba ținuta de la ceremonie pentru o altă variantă mai lejeră sau adaptată pentru petrecerea de seară. Această abordare le oferă mireselor posibilitatea de a se bucura și de a se simți în largul lor pe tot parcursul evenimentului.

O rochie de mireasă cu părți sau accesorii detașabile devine o alegere practică și estetică. De exemplu, poți transforma o rochie lungă și elegantă într-o variantă comodă pentru partea mai activă a petrecerii. Acest aspect practic nu doar adaugă o notă de surpriză, ci și asigură confortul miresei pe tot parcursul zilei. Schimbarea aspectului rochiei poate reprezenta nu doar o tranziție de la o parte a evenimentului la alta, ci și o modalitate de a-ți adapta ținuta în funcție de starea de spirit și atmosfera din diferitele momente ale nunții.

5. Trenduri pentru nunțile din 2024 – Fundele supradimensionate

Fundele au un farmec atemporal și dau o notă de feminitate și rafinament fiecărui look de mireasă. Supradimensionate și fermecătoare, acestea reprezintă o revenire în tendințe pe care pur și simplu nu o poți ignora.

6. Voalurile scurte

Voalurile scurte devin o opțiune chic și contemporană, perfect adaptată rochiilor de mireasă moderne. Accesorizarea cu un voal scurt aduce un aer proaspăt și un twist modern ținutei de nuntă. Versatil, acesta poate fi fixat cu ușurință în coafură, oferind posibilitatea aranjării părului în diverse stiluri, de la cocuri elegante până la bucle lejere. Această adaptabilitate îi conferă miresei libertatea de a-și personaliza în detaliu look-ul, reflectându-i astfel personalitatea.

7. Idei nuntă – Rochii domnișoare de onoare Mix and Match

Dacă în trecut se obișnuia ca aceste rochii să aibă aceeași culoare, tendința actuală plasează diversitatea în prim-plan. Este încurajată mixarea nuanțelor, texturilor și imprimeurilor, rezultând o varietate de rochii ce creează un tablou vizual dinamic.

Acestă tendință permite fiecărei domnișoare de onoare să-și exprime personalitatea prin alegerea unei rochii care i se potrivește perfect. Fie că este vorba despre o gamă de nuanțe pastelate, imprimeuri florale romantice sau modele diferite, această abordare eclectică aduce o doză de prospetime și autenticitate nunții.

8. Tendințe nuntă în 2024 – Tortul texturat

Tortul de nuntă reflectă personalitatea și stilul cuplului, iar în anul 2024, textura devine elementul cheie al acestei opere dulci. Noua tendință în materie de torturi de nuntă se concentrează pe detaliile tactile care aduc o notă de originalitate și rafinament. De la pliuri elegante până la modele subtile care se potrivesc cu porțelanul de nuntă al bunicii sau volane care imită designul rochiei tale de mireasă, aceste elemente texturate transformă simplul tort într-o operă de artă.

9. Trenduri pentru nunțile din 2024 – Cărțile de oaspeți audio

Din topul de tendințe nuntă în 2024 nu pot lipsi cărțile de oaspeți audio. Acestea oferă invitaților posibilitatea de a lăsa mesaje sincere și urări de bine prin înregistrări vocale, transformând astfel momentul într-o experiență emoționantă și memorabilă.

Prin intermediul cărții de oaspeți audio, fiecare invitat contribuie cu gândurile și emoțiile proprii la povestea nunții. Pe lângă aceasta, este și un mod de a aduce o notă distractivă evenimentului. Oaspeții se distrează în timp ce înregistrează mesajele, iar mirii se bucură ulterior de toate aceste momente amuzante sau emoționante. Acest tip de guestbook oferă cuplului posibilitatea de a reasculta acele mesaje unice de la evenimentul lor special.

10. Tendințe nuntă în 2024 – Nunta sustenabilă

Nunta sustenabilă reprezintă o tendință în creștere în 2024. Practicile ecologice și responsabile sunt astfel încorporate în fiecare aspect al evenimentului. De la invitații electronice până la alegerea unor mărturii de nuntă eco-friendly, fiecare detaliu este gândit pentru a reflecta angajamentul față de mediu.

Invitații de nuntă electronice

Optarea pentru invitații de nuntă în variantă electronică este o tendință din ce în ce mai populară. Invitațiile digitale se pot trimite prin email sau prin intermediul platformelor de socializare, pentru ca cei dragi să primească informațiile necesare despre eveniment.

Papetăria de nuntă din hârtie reciclată

Papetăria de nuntă tipărită pe hârtie reciclată nu numai că se evidențiază prin aspectul său deosebit și plin de personalitate, dar reprezintă și o puternică declarație de respect față de mediu. Alegerea hârtiei reciclate nu este doar o opțiune estetică, ci și o manifestare a angajamentului tău pentru protejarea planetei și promovarea sustenabilității.

Sustenabilitatea nu este doar o tendință de nuntă în 2024, ci devine un principiu fundamental pentru multe cupluri. Conștientizarea tot mai mare a problemelor mediului înconjurător îndeamnă mirii să caute modalități de a minimiza impactul negativ al nunții lor asupra planetei. Astfel, vedem o schimbare evidentă către practici ecologice în diferite aspecte ale planificării nunții, inclusiv decor, catering și selecția locației.

Decorul ecologic devine o alegere populară, iar cuplurile optează pentru materiale reutilizabile, biodegradabile sau reciclate pentru a reduce deșeurile. Confetti biodegradabile, plante în ghivece și decorațiuni realizate din materiale reciclate sunt doar câteva exemple ale acestui trend. În plus, închirierea articolelor de mobilier sau accesorii devine o practică frecventă, promovând reutilizarea resurselor și reducând consumul inutil.

Meniuri din surse locale

În privința meniului de nuntă, accentul se pune tot mai mult pe alimentele din surse locale, organice și sezoniere, pentru a reduce amprenta de carbon asociată cu transportul și producția. Meniurile pe bază de plante câștigă popularitate, reflectând o tendință mai largă către diete vegetariene și vegane. Selecția de alimente locale promovează sustenabilitatea și susținerea comunităților locale.

Alegerea unei locații potrivite devine, de asemenea, prioritară pentru cuplurile care își doresc o nuntă sustenabilă. Aceste locații utilizează surse de energie regenerabilă, implementează practici de reciclare și compostare și promovează conservarea apei. Spațiile în aer liber, cum ar fi grădinile sau plajele, devin alegeri populare, deoarece necesită adesea mai puțin decor suplimentar și consum de energie.

Minimizarea deșeurilor este un alt aspect important al unei nunți sustenabile. Cuplurile donează alimentele rămase la adăposturi locale și încurajează oaspeții să folosească mijloace de transport sustenabile pentru a reduce emisiile de carbon.

Trendul unei nunți sustenabile nu numai că reflectă o schimbare în societate, ci și o responsabilizare a sa față de mediul înconjurător. Astfel, o nuntă sustenabilă nu este doar un eveniment care sărbătorește iubirea, ci și o declarație de grijă și respect pentru planeta noastră și pentru generațiile viitoare.

Tendințe nuntă în 2024 – Evenimente cu personalitate

Astfel, în 2024 tendințele depășesc limitele tradiționale, oferind cuplurilor posibilitatea de a-și celebra dragostea într-un mod cu adevărat unic și memorabil.

Spor la pregătiri și sperăm că ți-am fost de ajutor!

Noi suntem Nuptialis, iar în atelierul nostru realizăm manual invitații de nuntă și alte accesorii de papetărie pentru evenimentele speciale din viața ta. Pentru a fi la curent cu tot ce meșterim, urmărește-ne activitatea și pe Instagram & Facebook.

surse foto: nuptialis.ro | pinterest.com/nuptialispaper/